Mukana yhteishaussa!

 

 

 

Hae lukioon, joka tarjoaa huippuopetusta kahdella kielellä mukavissa puitteissa, kannustavan ja kansainvälisen ilmapiirin sekä ammattitaitoiset opettajat. Mukana yhteishaussa. Tule sinäkin!

Avoimet ovet järjestetään 22.1.2019 klo 13.00-15:00

Muina aikoina voi sopia tutustumiskäynnistä opinto-ohjaajan kanssa.

Opinto-ohjaaja Tuija Heiskanen, 0295 33 2512. tuija.heiskanen(at)hrsk.fi

 

Lukion erityistehtävä on antaa oppilailleen hyvä ranskan kielen taito ja ranskankielisen kulttuurin tuntemus. Lukiossa on laaja kielitarjonta (A-ranska ja englanti, B1 ruotsi B2 espanja, alkava kieli B3-saksa ja  vuorovuosin  italia tai venäjä). Halukkaille voidaan järjestää myös japanin tai latinan alkeiskursseja.

Lukiossa voi suorittaa kaikkien kirjoitettavien oppiaineiden valtakunnalliset pakolliset ja syventävät kurssit. Tämän lisäksi järjestetään soveltavia kursseja mm. kertauskursseja ylioppilaskirjoituksiin ja projektikursseja. Myös valtakunnallisten lukiodiplomien suorittaminen on mahdollista: mm. kuvataide, musiikki, liikunta, teatteritaide, media. Koululla on oma Global studies-opintokokonaisuus.

Opiskelijoille järjestetään myös aktiivisesti monipuolisia matkakursseja - lue lisää täältä. Lukiossa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa ja opiskelijat suorittavat suomalaisen ylioppilastutkinnon. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Ranskan valtion hyväksymä kansainvälinen kielitutkinto, joka hyväksytään Ranskan yliopistoissa osoituksena riittävästä ranskan kielen taidosta.

Lukio antaa monipuoliset ja laajat jatko-opiskelumahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomailla hyvässä ja opiskelumyönteisessä ilmapiirissä. Lisäksi lukiolaisilla on käytössään koulun kuntosali ja kirjasto.

Lukiossa on aloituspaikkoja 60. A-ranskan linjalla on mahdollisuus suorittaa erityispitkä oppimäärä, 12 kurssia ranskaa tai normaali oppimäärä. 

 

 

Ajankohtaiset uutiset

Koulun historiikin lyhyt versio on julkaistu. Historiikki-sivustolta löytyvät myös juhlatervehdykset koululle. Tiistain juhlassa puhujina olivat...

Lue lisää

Maaliskuussa koululla on juhlittu Frankofonia-viikkoa. Teemana ovat olleet kuvat, jotka nyt koristavat kauniisti koulua.

Lue lisää

Valtakunnalliseen taloustiedon kilpailuun eli Talousguru 2017-kilpailuun osallistui tänä vuonna 1000 oppilasta 128 lukiosta. Vuosittaista kilpailua...

Lue lisää

Torstaina koulun abit viettivät penkkari-juhlaa!

Lue lisää

Koko koulun liikuntapäivänä eilen tehtiin paljon retkiä hiihto- ja luistelukohteisiin. Lähiliiluntapaikat olivat käytössä, pulkkamäet ja luistinradat.

Lue lisää

Tiistaina 13.12. Ranskan suurlähettiläs Serge Mostura avasi virallisesti Ranskassa opiskelleiden France Alumni Finlande -verkoston. Se on tarkoitettu...

Lue lisää

Perjantaina koululla vietettiin ylioppilas- ja itsenäisyyspäiväjuhlaa. Lämpimät onnittelut uusille ylioppilaille!

Lue lisää