Koulupäivä luokat 1-6

Pukeutuminen

Luokkien 1-6 oppilaiden pitää pukeutua kouluun tullessaan sään vaatimalla tavalla, sillä he viettävät kaikki välitunnit ulkona (pakkasraja -15°C). Koulussa ei ole säilytystilaa sadevaatteille tai vaihtovaatteille. Vain sisäkengät voi jättää naulakolle päivän päätyttyä. Välitunneilla koulun alueelta ei saa poistua.

Sisäjalkineet

Oppilas tarvitsee kouluun sisäkengät tai tossut. Luokissa 1-5 ei käytetä kenkiä. Vaatteet ja kengät olisi hyvä nimikoida. Lasten unohtamat ja kadottamat tavarat kerätään alakoulun käytävältä säännöllisesti. Nimikoidut vaatteet toimitetaan oppilaille. Nimikoimattomia vaatteita ja tavaroita koulu säilyttää kuukauden, jonka jälkeen ne heitetään pois. Löytötavarat toimitetaan vahtimestarille tai laitetaan käytävän koreihin.

Ennen koulupäivää

Oppilaiden toivotaan tulevan koululle vasta koulupäivän alkaessa. Jos pakottavista kuljetussyistä luokkien 1-5 oppilas saapuu koululle ennen koulupäivänsä alkua, hänet tulee ilmoittaa aamuvalvontaan (sirpa.mattila@hrsk.fi). Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi oppilaan koko nimi, luokka ja kellonaika, jona valvontatarvetta mahdollisesti on (8.15 alkaen). Oppilaiden tulee aamulla saapuessaan ilmoittautua koulunkäyntiavustajille, jotka vastaavat valvonnasta. Oppilaat ovat aamuvalvonnassa pääosin koulun pihalla leikkimässä. Suosittelemme ottamaan mukaan lapselle mieluisia liikuntavälineitä ja sään mukaiset vaatteet.

Liikunnasta terveyttä lapsen koulumatkaan!

Turvallisin koulureitti on hyvä opetella lapsen kanssa jo ennen koulun alkua. Koulumatkaa pitää harjoitella vielä syksylläkin. Koulumme kuuluu valtakunnalliseen Liikkuva koulu -verkostoon. Pyrimme huolehtimaan oppilaiden terveydestä lisäämällä liikuntaa koulupäiviin, oppitunneille ja välitunneille. Välitunneille saa tuoda kotoa omia liikuntavälineitä. Potkulautoja ja skeittejä ei saa käyttää koulupäivän aikana. Turvallisin koulureitti on hyvä opetella lapsen kanssa jo ennen koulun alkua. Koulumatkaa pitää harjoitella vielä syksylläkin.

Lapsen arkeen ja liikunnan lisäämiseen kotona saatte vinkkejä kampanjan sivuilta www.liikkuvakoulu.fi Koulu alkaa aamuisin lähes kaikilla klo 8.15, jolloin liikenne Raumantiellä ruuhkautuu pahasti kaikkien oppilaiden saapuessa yhtä aikaa kouluun. Oppilaiden turvallisuuden vuoksi ja liikunnan lisäämisen nimissä toivomme, että lapsia ei kuljetettaisi Raumantielle, vaan jätettäisiin kyydistä jo ostoskeskuksella tai Ulvilantien varressa, josta oppilaalla on lyhyt ja turvallinen kävelymatka koululle.

Tänä lukuvuonna 2016-2017 koulumme on valittu HSL:n kummikouluksi. Projektin tavoitteena on lisätä julkisten kulkuneuvojen käyttöä ja liikuntaa koulumatkoilla.

Koulupäivän jälkeen?

Koulu ei ole vastuussa eikä voi valvoa alakoulun oppilaita koulutalossa koulupäivän päätyttyä. Luokkien 1-4 oppilaiden pitää lähteä ulos koulun sisätiloista viimeisen oppitunnin päätyttyä. 5.-6.-luokkalaiset saavat odottaa tarvittaessa kyytiä koulun kirjastossa läksyjä tehden tai lukien, jos eivät aiheuta häiriötä. Koulun koneilla ei saa pelata. Ulvilan puisto ja Munkkivuoren nuorisotalo ovat lähimpiä valvottuja iltapäivätoiminnan paikkoja.

Amican kioski koululla on auki iltapäivisin klo 13-15 (pe -14.30) välipalaa varten. Lapset voivat odottaa kioskin aukeamista koulun pihalla. Koulun käytäville ja kirjastoon ei voi jäädä istuskelemaan ja pelaamaan. Suosittelemme välipalalippuja, joita voi ostaa kioskista, jotta välipala olisi terveellinen ja lapsen ei tarvitse tuoda kouluun rahaa.

Koulun kerhotoiminta alkaa syyskuun alussa. Siitä tiedotetaan Wilman kautta ja koulun kotisivuilla. Koulun sivuilla tiedotetaan myös yksityisistä koulun tiloissa toimivista harrastuskerhoista ja musiikinopetuksesta. Kerhojen tai soittotuntien alkamista voi odottaa koulun pihalla tai Ulvilassa.

HJK ry vastaa 1.-luokkalaisten iltapäivähoidosta koulun tiloissa / laura.salmi@hjk.fi / 040 76000829. Kerhopuhelin 040 8305980 (klo 12-17).

6.-luokkalaisten kaapit

Jokaisella 6.-luokkalaisella on oma avaimella lukittava kaappi, jossa säilytetään päällysvaatteet, reput ja kirjat koulupäivän aikana. Avainpantti on 10 €. Oppilas saa panttimaksun takaisin 9. luokan päättyessä. Kirjat ja kynät haetaan kaapista välitunnin päätyttyä ja ne palautetaan kaappiin ennen välitunnille tai ruokalaan menoa. Kirjoja ei saa jättää käytävän tasoille ja penkeille.