Kun olimme laittaneet tavarat naulakkoon, Suvi Pohjonen opasti meidät istuntosaliin. Siellä Ben Zyskowicz kertoi työstään. Hän on kansanedustaja ja tehnyt töitä eduskunnassa 39 vuotta. Ben ei aio hakea ministeriksi, koska hänellä on migreeni. Mutta silti hän aikoo hakea kansanedustajaksi. Ben on tosi vitsikäs ihminen mutta osaa myös ottaa asiat tosissaan.
Istuntosali on pyöreä ja iso sali. Muina päivinä kuin maanantaisin siellä pidetään täysistuntoja. Istuntosalista menimme pääaulaan. Sitten kävimme valtiosalissa. Siellä pidetään paljon tärkeitä ju
28.5.2018 oli myös Suomen lipun syntymäpäivä. Lippu täytti sata vuotta. Katselimme hienoa valtiolippua Eduskuntatalon edessä.
Eduskunnassa oli kivaa ja kiinnostavaa.
Venla Almira
Olimme eilen luokan kanssa Eduskuntatalossa. Ensin menimme istuntosaliin ja siellä oppaamme Ben Zyskowicz ja hänen assistenttinsa Suvi Pohjonen kertoivat vähän työstään, ja keskustelimme eri laeista ja mitä niistä seuraa, jos niitä rikkoo. Sitten menimme valtiosaliin, mutta matkan varrella oli pater noster –hissejä eli siinä ei ollut ovia ja hissi ei pysähtynyt vaan sinne piti hypätä, kun hissi oli kohdalla. Sellaiset hissit ovat kiellettyjä nykyään, mutta Eduskuntatalossa niitä käytetään vielä, koska ne ovat niin historiallisia. Valtiosali oli todella hieno. Siellä oli marmoria ja kultaa. Valtiosalissa oli myös patsaita presidenteistä, jotka ovat toimineet sekä ministereinä että presidentteinä, mm. Urho Kekkonen, ja myöhemmin sinne tulee Sauli Niinistön patsas. 
Alisa Gouatarbès