SIBELIUS-KONSERTISSA 2.10.2020 

Meillä oli koulussa Sibelius-konsertti. Siellä esiintyi loistava pianisti Tatu Eskelinen ja mahtava viulisti Johanna Ovaska. Minä pidin eniten kappaleesta “Valse triste”. Juontajana toimiva mies kertoi sitä kappaletta ennen aika dramaattisen tarinan. “Tämä laulu kertoo nuoresta naisesta, joka oli 18-vuotias.  Hän oli hyvin sairas ja hän näki hallusinaatioita. Hän oli näkevinään valssivia aaveita ja hän lähti mukaan valssiin. Kun valssi kiihtyi niin oli jo liian myöhäistä. Nuori nainen kuoli siihen. Hän valssi kuoleman kanssa”, juontaja kertoi. 

Konsertin jälkeen kaksi meidänluokkalaista tyttöä, Pikka ja Emilia, kyselivät vähän Johannalta (viulisti) ja Tatulta (pianisti). Kysymyksiä oli esimerkiksi milloin aloitti kyseisen soittimen soiton ja miksi juuri se soitin. Sitten juontajalta kyseltiin yhtä sun toista ja se kysymys mikä jäi mieleen oli vieruskaverini Alisan kysymys: “Soitatko sinä mitään?” Juontaja vastasi että hän soittaa käyrätorvea ja että se on sellainen torvi joka näyttää sian suolilta koska ne ovat ihan kippurassa ja käppyrässä ihan kuin käyrätorvi. 

Venla 5C 

 Toinen lokakuuta oli viimein saapunut: oli odotetun Sibelius-konsertin päivä. Alakoulun oppilaat oli jaettu kolmeen ryhmään: 1 – 2-luokkalaiset, 3 – 4-luokkalaiset ja 5 – 6-luokkalaiset. Kävelimme jännittyneinä IBM:n auditorioon. Kun astuin sisään, oli kovin juhlallinen olo: ihan kuin olisi ollut Musiikkitalossa konsertissa. Kun kaikki olivat paikoillaan, aloitti konsertin juontaja iloisella huudahduksella: Bonjour! Yleisö vastasi yhteen ääneen: BonjourSilloin tunsin olevani tervetullut. Juontaja rupatteli lämpimästi hetken aikaa. Sitten oli aitojen tähtien aika nousta lavalle: pianisti Tatu Eskelinen ja viulisti Johanna Ovaska! Heti ensimmäisestä soinnusta tunsin olevani konsertissa. Soittajat soittivat toinen toistaan mahtavampia Jean Sibeliuksen sävelmiä. Joskus teki mieli tanssia, joskus itkeä. Välillä ahdisti, sitten taas tunsin vapauden kulkevan pitkin kehoani. Nautin kovasti konsertista, ja toivon kokevani toistekin saman elämyksen. 

Éden 5C 

 Meidän koulussa Campuksella oli konsertti, jossa esiintyi viulisti Johanna Ovaska ja pianisti Tatu Eskelinen. He voittivat todella kauniisti ja herkästi. Konsertista tuli mieleen kaikki vuodenajat, joissakin kohdissa jopa keijut ja peikot. Musiikista mieleen tuli myös eläimet, kasvit ja ihmiset. Oli kivaa käyttää mielikuvitusta. Teki mieli tanssia ympäriinsä niin kuin tanssiaisissa. Sitten oli vielä kuvat taustalla. Kuvia oli Suomesta, vedestä, revontulista ja oli pieni videokin Jean Sibeliuksesta, vaimosta ja lapsista. Lopussa oli kysymyksiä. Monet kysyivät ja he vastasivat, melkein kaikki liittyivät musiikkiin.    

Sofia 5C 

 Sibelius-konsertissa alku oli jännittävä.  

Tuntui että mahassa liitelee perhosia. Mies astui lavalle ja alkoi kertoa itsestään ja esiintyjistä. Mies alkoi kertoa myös vähän vitsejä.  

Sitten hän kutsui lavalle miehen ja naisen. He esittäytyivät. Nainen kertoi että hänen nimensä oli Johanna. Sitten mies astui kehiin ja esitteli itsensä. Hänen nimensä oli Tatu. 

Kaikki alkoivat taputtamaan kun he kumarsivat aloittaakseen esityksen. Sitten Johanna alkoi virittämään viulua. Hiljaisuus laskeutui yleisön ylle. Sitten viulisti ja pianisti alkoi soittamaan. Se oli niin ihanan kuuloista. Taustalla pyöri kuvia ja välillä videoitakin. Kun esitys oi loppunut Johanna ja Tatu sai mahtavat aplodit. Sen esityksen jälkeen minä ja ystäväni Pikka kysyimme pari kysymystä heiltä.  

Se oli niin jännää. Me täristiin vielä esityksen jälkeen koska se haastatteleminen oli vain niin jännää mutta samalla mahtavaa. 

Emilia 5C  

 Tänään perjantaina 2. lokakuuta 2020 oli Sibelius-konsertti. Sibelius on tehnyt sinfonioita, sävelmiä näytelmiin ja moni Sibeliuksen teoksista on maailmankuulu. Tänään IBM-rakennuksen auditoriossa esiintyi kaksi muusikkoa. Viulua soitti Johanna Ovaska ja pianoa Tatu Eskelinen. Johanna ja Tatu soittivat monta Sibeliuksen sävelmää joihin kuului Valse tristeSouvenir Romanssi ja minun suosikkini Finlandia. Johannan tapa soittaa sai minut tuntemaan kuin olisin musiikkia. Joskus suljin silmäni ja kuvittelin mitä voisi tapahtua tässä musiikissa. Tatun sormet hyppelivät pianolla ja soittivat niin ihanasti, että tunsin laulun vihan, ilon tai surun. En olisi voinut uskoa parempaakaan soittoa. Kaikki nämä kappaleet tanssittivat  tunteitani. Kun konsertti oli loppunut oli kuin olisin herännyt unesta. Haluan kiittää Johannaa ja Tatua tästä ihanasta konsertista ja vaivasta jonka he varmasti näkivät tämän eteen. 

Alisa 5C 

Sibelius-konsertissa oli mukavaa koska musiikki ja rytmi olivat jännittävää ja inspiroivaa, ja pianisti ja viulisti olivat hyviä soittamaan Sibeliuksen säveltämiä kappaleita. Jean Sibeliuksesta olen oppinut todella paljon tänään, ja yksi Sibeliuksen inspiraatioitten lähde oli metsä, ihana puinen ja raikas metsä jossa kuulee tuulen ja lintujen äänen. Konsertissa tykkäsin klassisesta musiikista ja Finlandia oli lempikappaleeni. Se on niin inspiroivaa ja ihanaa musiikkia vaikka se on klassista. 

Amira 5C 

Konsertin rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö