Kirjasto

Kirjasto on tietoa ja elämyksiä!

Kirjaston 25000 niteen kokoelmassa on tietokirjoja, hakuteoksia ja kaunokirjallisuutta sekä suomeksi että ranskaksi. Kirjasto tukee itsenäistä tiedonhakua ja lukuharrastusta, ja kirjastonhoitaja on paikalla koko koulupäivän ajan opastamassa kirjastonkäytössä, tiedonhaussa ja kirjallisuuden valinnassa.

Koulun opetuksessa kirjastoa hyödynnetään runsaasti, ja oppilaat ja opiskelijat käyvät usein hakemassa materiaalia erilaisiin koulutöihin. Erityisesti alakoululaisille kirjastolla on myös suuri merkitys lukuharrastuksen ja lukutaidon kehittämisessä, ja useimmat alaluokat käyvät kirjastossa säännöllisesti, jotta kirjastonkäytöstä ja lukemisesta muodostuisi hyvä tapa.

 

Kirjasto on kaikille!

Koulun kirjasto on koulupäivien ajan oppilaiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan vapaasti käytettävissä. Kirjasto palvelee koulun kaikkia oppilaita ja opiskelijoita, ja kirjallisuuttakin on kaikenikäisille esikoululaisista aikuisiin. Kirjaston yhteydessä on myös tietokonetila, jonka koneet ovat vapaasti käytettävissä kirjaston aukioloaikoina.Koneet on tarkoitettu ensisijaisesti koulutöiden tekemiseen ja tiedonhakuun.

Kirjasto on auki koulupäivinä klo 8.15 – 15.30.

 

Kirjaston kokoelmia voi selata verkkokirjastosta:

https://www.hrsk.verkkokirjasto.fi/web/arena

Yhteystiedot

Kirjastonhoitaja Olli Rantala
puh. 0295 33 2553
sähköposti: olli.rantala(at)hrsk.fi

Linkki koulukirjastonhoitajien lukupiiriblogiin:

https://koulukirjastonhoitajat.wordpress.com/