Lopulta saimme tietää ammattimme. Minun ammattini oli kaupunkisuunnittelija ja kaikki olivat tyytyväisiä. Sitten vain odotimme, että pääsemme Yrityskylään.
Vihdoin koitti se päivä, että pääsimme Yrityskylään. Menimme omiin työpaikkoihimme ja laitoimme yritykset pyörimään. Saimme avustajilta kaikki ohjeet, toimintakortit ja muun hyödyllisen. Yrityskylässä meillä oli kaksi vapaavuoroa ja neljä työvuoroa. Toimitusjohtaja haki kaikille lounaskupongit. Omalla vapaavuorollamme haimme omat pankkikortit.
Meidän yrityksellämme meni tosi hyvin. Oli hyvä yhteistyö ja oli todella hauskaa. Se oli mahtava päivä. Ja koko projekti oli tosi kiva.
Meeri Mäkitalo 6C
Yrityskylä on kuudesluokkalaisille suunnattu paikka, jossa harjoitellaan työelämää yhden päivän ajan. Me, 6C Helsingin ranskalais-suomalaisesta koulusta, olimme siellä 28.01.2015. Minä ja kaksi luokkakaveriani teimme töitä Martelalla. Minä olin sisustussuunnittelija, ja minulla oli todella hauskaa. Teimme muun muassa suunnittelutöitä, sisustimme opettajan nurkkauksen sekä möimme sisustusvälineitä (esim. tuoli).
Minusta tehtäväni oli kaikin puolin mukava, sillä sain tehdä sitä mistä pidän. Yrityksemme toimi erittäin hyvin, kaikki tekivät omat tehtävänsä hyvin. Yrityskylässä opin, ettei yritys voi toimia heti alussa, vaan sitä pitää mainostaa, ja että yritys toimii paremmin, jos sitä ei pyöritä yksin. Minusta tähän projektiin kannatti todellakin käyttää kaikki ne tunnit (jotka aloitimme jo ennen joulua), joilla harjoiteltiin Yrityskylässä ja työelämässä tarvittavia taitoja. Ainoa asia, jota voisi muuttaa, olisi, että Yrityskylässä työskenneltäisiin kaksi päivää. Suosittelen Yrityskylää kaikille!
Maija Gottvalles 6C
Yrityskylässä on kysymys työelämän harjoittelusta ja eri ammattien eri rooleista. Yrityskylän järjesti Taloudellinen Tiedotustoimisto. Minun mielestäni idea oli hyvä jo alun perin, mutta silloin ajattelin enemmän tuntien menettämistä. Myöhemmin kun kuitenkin aloitimme Yrityskylä-oppitunnit ymmärsin, että minun mielestäni ainoa kiva juttu ei ollut tunneilta pois jääminen vaan tajusin että tykkään tästä!
En ihan saanut parasta puoltani näkymään ensimmäisillä tunneilla, mutta sitten sain langanpäästä kiinni. Sillä tunnilla kun saimme ammatit, olin tyytyväinen, olin päässyt Alepan toimitusjohtajaksi! Minun paras kaveri Liam pääsi Alepan talous-ja henkilöstöpäälliköksi.
Kun sitten menimme Yrityskylään kaikki oli aluksi ihan hyvin, mutta sitten tuli ongelma: minun piti samaan aikaan valmistautua yleiskokoukseen ja hakea pankista lainaa. Pankilla oli valtava ongelma koska Joel myönsi Soneralle 17 tuhannen euron lainan ja pankilta loppuivat rahat eikä kukaan saanut lainaa. Minun yleiskokouksen puhe oli vain pieni pätkä ja meidän pankkilaina tuli aika paljon myöhässä. Niinpä meidän yrityksemme oli heti lähellä kaatua ja lopulta se kaatuikin.
Eikka Johanson 6C

Opens external link in new windowyrityskyla.fi