DELF B2 ja DALF C1

Helsingin ranskalais-suomalainen koulu on laillistettu DELF- ja DALF-tutkintojen järjestäjä. Oppilaitos järjestää joka vuosi koetilaisuuden, joka antaa oppilaille mahdollisuuden hankkia kielitasoa osoittava diplomi, joka on voimassa opintojen päätyttyä.

DELF ja/tai DALF–tutkinnon suorittaminen muodostaa olennaisen osan koulumme opetussuunnitelmasta ja me valmennamme oppilaitamme näiden kielitutkintojen suorittamiseen. DELF B1 –tutkinnon suorittaminen sisältyy perusopetukseen ja sen suorittavat yleensä 7. luokkalaiset. DELF B2 -diplomin saa suurin osa oppilaistamme 12. luokalla, ylioppilastutkintoa edeltävänä vuonna. Vuodesta 2019 lähtien lukio on tarjonnut opiskelijoillemme mahdollisuuden suorittaa DALF 1 –tutkinto.

Viisi opiskelijaa suoritti DALF C1–tutkinnon vuoden 2019 aikana.

Valmistautuminen DALF-tutkintoon on myös tästä vuodesta alkaen kuulunut opetussuunnitelmaan, ja opetuksella varmistetaan, että oppilaat tekevät kaikkensa. DELF B2- ja DALF C1-diplomit vahvistavat ranskan kielen taitotason ja ovat korvaamattomia pyrittäessä opiskelemaan ranskalaisiin tai ranskankielisiin yliopistoihin (Kanada, Belgia…)