Valitse sivu

Mukana yhteishaussa!

Hae lukioon, joka tarjoaa huippuopetusta kahdella kielellä mukavissa puitteissa, kannustavan ja kansainvälisen ilmapiirin sekä ammattitaitoiset opettajat. Mukana yhteishaussa. Tule sinäkin!

Avoimet ovet järjestetään 14.1.2020 klo 13-15

Tutustumisilta myös vanhemmille 22.1.2020 klo 18.00

Muina aikoina voi sopia tutustumiskäynnistä opinto-ohjaajan kanssa.

Opinto-ohjaaja Essi Kentala, 0295 33 2541,   essi.kentala(at)hrsk.fi

 

Lukion erityistehtävä on antaa oppilailleen hyvä ranskan kielen taito ja ranskankielisen kulttuurin tuntemus. Lukiossa on laaja kielitarjonta (A-ranska ja englanti, B1 ruotsi B2 espanja, alkava kieli B3-saksa ja  vuorovuosin  italia tai venäjä. Halukkaille voidaan järjestää myös japanin tai latinan alkeiskursseja.

Lukiossa voi suorittaa kaikkien kirjoitettavien oppiaineiden valtakunnalliset pakolliset ja syventävät kurssit. Tämän lisäksi järjestetään soveltavia kursseja mm. kertauskursseja ylioppilaskirjoituksiin ja projektikursseja. Myös valtakunnallisten lukiodiplomien suorittaminen on mahdollista: mm. kuvataide, musiikki, liikunta, teatteritaide, media. Koululla on oma Global studies-opintokokonaisuus.

Opiskelijoille järjestetään myös aktiivisesti monipuolisia matkakursseja – lue lisää täältä. Lukiossa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa ja opiskelijat suorittavat suomalaisen ylioppilastutkinnon. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Ranskan valtion hyväksymä kansainvälinen kielitutkinto, joka hyväksytään Ranskan yliopistoissa osoituksena riittävästä ranskan kielen taidosta.

Lukio antaa monipuoliset ja laajat jatko-opiskelumahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomailla hyvässä ja opiskelumyönteisessä ilmapiirissä. Lisäksi lukiolaisilla on käytössään koulun kuntosali ja kirjasto.

Lukiossa on aloituspaikkoja 60. A-ranskan linjalla on mahdollisuus suorittaa erityispitkä oppimäärä, 12 kurssia ranskaa tai normaali oppimäärä.

 

 

 

SPR Nälkäpäiväkeräys

Reippaat kasiluokkalaiset osallistuivat tänäkin vuonna SPR:n Nälkäpäiväkeräykseen lipaskerääjinä koululla ja Munkkivuoren osotoskeskuksessa. Suurkiitos kaikille kerääjille ja lahjoittajille!

HRSK:n koulurauha julistettiin tänään!

HRSK julisti koulurauhan koko koulun yhteisessä aamunavauksessa tänään. Tilaisuudessa luettiin valtakunnallinen koulurauhan julistus 2019 ja tanssittiin koulurauha-tanssia. "Meillä kaikilla on vastuu omasta itsestämme, muista ihmisistä ympärillämme, positiivisesta...