Valitse sivu

Mukana yhteishaussa!

Hae lukioon, joka tarjoaa huippuopetusta kahdella kielellä mukavissa puitteissa, kannustavan ja kansainvälisen ilmapiirin sekä ammattitaitoiset opettajat. Mukana yhteishaussa. Tule sinäkin!

Avoimet ovet järjestetään xx.1.2020 klo xx-xx

Muina aikoina voi sopia tutustumiskäynnistä opinto-ohjaajan kanssa.

Opinto-ohjaaja Essi Kentala, 0295 33 2512.essi.kentala(at)hrsk.fi

 

Lukion erityistehtävä on antaa oppilailleen hyvä ranskan kielen taito ja ranskankielisen kulttuurin tuntemus. Lukiossa on laaja kielitarjonta (A-ranska ja englanti, B1 ruotsi B2 espanja, alkava kieli B3-saksa ja  vuorovuosin  italia tai venäjä). Halukkaille voidaan järjestää myös japanin tai latinan alkeiskursseja.

Lukiossa voi suorittaa kaikkien kirjoitettavien oppiaineiden valtakunnalliset pakolliset ja syventävät kurssit. Tämän lisäksi järjestetään soveltavia kursseja mm. kertauskursseja ylioppilaskirjoituksiin ja projektikursseja. Myös valtakunnallisten lukiodiplomien suorittaminen on mahdollista: mm. kuvataide, musiikki, liikunta, teatteritaide, media. Koululla on oma Global studies-opintokokonaisuus.

Opiskelijoille järjestetään myös aktiivisesti monipuolisia matkakursseja – lue lisää täältä. Lukiossa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa ja opiskelijat suorittavat suomalaisen ylioppilastutkinnon. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Ranskan valtion hyväksymä kansainvälinen kielitutkinto, joka hyväksytään Ranskan yliopistoissa osoituksena riittävästä ranskan kielen taidosta.

Lukio antaa monipuoliset ja laajat jatko-opiskelumahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomailla hyvässä ja opiskelumyönteisessä ilmapiirissä. Lisäksi lukiolaisilla on käytössään koulun kuntosali ja kirjasto.

Lukiossa on aloituspaikkoja 60. A-ranskan linjalla on mahdollisuus suorittaa erityispitkä oppimäärä, 12 kurssia ranskaa tai normaali oppimäärä. 

 

 

 

Sitaattivisan voittaja

Lukuviikon sitaattivisassa piti osata yhdistää kirja ja siitä poimittu ote. Tietokilpailuun tuli 77 vastausta, joista 24 oli täysin oikein. Oikein vastanneiden joukosta onnetar arpoi voittajaksi Henrik Tuomiston 6A-luokalta. Onnittelut loistavasta kirjallisuuden tuntemuksesta ja päättelykyvystä!

Hiilinegatiivisuus nyt -tapahtuma

Ryhmä aktiivisia opiskelijoita luokilta 6-11 vieraili Hiilinegatiivisuus nyt -tapahtumassa Helsingin yliopiston juhlasalissa. Tapahtuman järjesti Compensate-säätiö, joka antaa kuluttajille mahdollisuuden kompensoida tuotteiden ja palveluiden hiilidioksidipäästöjä vapaaehtoisella lisämaksulla. Säätiön keräämillä maksuilla edistetään hiilen sidontaa ilmakehästä. Puhujina oli säätiön perustajan Antero Vartian lisäksi professori Markku Kulmala, abiturientti Roosa Laakso ja säätiön toimintaa rahoittavien yritysten edustajia. Saimme kiinnostavaa tietoa hiilinieluista ja hiilen sidonnasta, monipuolisesti eri näkökulmista. Viesti oli positiivinen ja optimistinen: ilmastonmuutoksen hidastaminen on mahdollista ja realistista, kun toimimme nyt!

Haemme opinto-ohjaajaa

Tehtävään haetaan perusopetuksen ja lukion opinto-ohjaajaa. Ohjauksen painopiste on lukiossa, jossa on n. 180 opiskelijaa. Hakuaika 15.5. asti. https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=29-139-2019