Valitse sivu

Koulupäivä luokat 1-6

Pukeutuminen

Luokkien 1-6 oppilaiden pitää pukeutua kouluun tullessaan sään vaatimalla tavalla, sillä he viettävät kaikki välitunnit ulkona (pakkasraja -15°C). Koulussa ei ole säilytystilaa sadevaatteille tai vaihtovaatteille. Vain sisäkengät voi jättää naulakolle päivän päätyttyä. Välitunneilla koulun alueelta ei saa poistua.

Sisäjalkineet

Oppilas tarvitsee kouluun sisäkengät tai tossut. Luokissa 1-5 ei käytetä kenkiä. Vaatteet ja kengät olisi hyvä nimikoida. Lasten unohtamat ja kadottamat tavarat kerätään alakoulun käytävältä säännöllisesti. Nimikoidut vaatteet toimitetaan oppilaille. Nimikoimattomia vaatteita ja tavaroita koulu säilyttää kuukauden, jonka jälkeen ne heitetään pois. Löytötavarat toimitetaan vahtimestarille tai laitetaan käytävän koreihin.

Ennen koulupäivää

Aamuisin koulu alkaa lukujärjestyksen mukaan, eikä oppitunnin alusta saa myöhästyä. Opettajat merkitsevät myöhästymiset ja poissaolot Wilma-järjestelmään. Oppituntien päätyttyä alakoulun oppilaiden pitää poistua koulun tiloista. Välitunneilla koulun alueelta ei saa poistua.

 Jos pakottavista kuljetussyistä luokkien 1-6 oppilas saapuu koululle ennen koulupäivänsä alkua, hänet tulee ilmoittaa aamuvalvontaan (sirpa.mattila@hrsk.fi). Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi oppilaan koko nimi, luokka ja kellonaika, jona valvontatarvetta mahdollisesti on (8.15 alkaen). Oppilaiden tulee aamulla saapuessaan ilmoittautua koulunkäyntiavustajille, jotka vastaavat valvonnasta. Oppilaat ovat aamuvalvonnassa pääosin koulun pihalla leikkimässä.

Oppilaiden toivotaan tulevan koululle vasta koulupäivän alkaessa. Jos pakottavista kuljetussyistä luokkien 1-5 oppilas saapuu koululle ennen koulupäivänsä alkua, hänet tulee ilmoittaa aamuvalvontaan (sirpa.mattila@hrsk.fi). Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi oppilaan koko nimi, luokka ja kellonaika, jona valvontatarvetta mahdollisesti on (8.15 alkaen). Oppilaiden tulee aamulla saapuessaan ilmoittautua koulunkäyntiavustajille, jotka vastaavat valvonnasta. Oppilaat ovat aamuvalvonnassa pääosin koulun pihalla leikkimässä. Suosittelemme ottamaan mukaan lapselle mieluisia liikuntavälineitä ja sään mukaiset vaatteet.

Liikunnasta terveyttä lapsen koulumatkaan!

Turvallisin koulureitti on hyvä opetella lapsen kanssa jo ennen koulun alkua. Koulumatkaa pitää harjoitella vielä syksylläkin. Koulumme kuuluu valtakunnalliseen Liikkuva koulu -verkostoon. Pyrimme huolehtimaan oppilaiden terveydestä lisäämällä liikuntaa koulupäiviin, oppitunneille ja välitunneille. Välitunneille saa tuoda kotoa omia liikuntavälineitä. Potkulautoja ja skeittejä ei saa käyttää koulupäivän aikana. Turvallisin koulureitti on hyvä opetella lapsen kanssa jo ennen koulun alkua. Koulumatkaa pitää harjoitella vielä syksylläkin.

Koulumme sijaitsee turvallisen kävelytien päässä useasta eri suunnasta. Koulu alkaa aamuisin lähes kaikilla klo 8.15, jolloin liikenne Raumantiellä ruuhkautuu pahasti kaikkien oppilaiden saapuessa yhtä aikaa kouluun. Oppilaiden turvallisuuden vuoksi ja liikunnan lisäämisen nimissä toivomme, että lapsia ei kuljetettaisi Raumantielle, vaan jätettäisiin kyydistä jo ostoskeskuksella tai Ulvilantien varressa, josta oppilaalla on lyhyt ja turvallinen kävelymatka koululle. Lapsen arkeen ja liikunnan lisäämiseen saatte lisää vinkkejä kampanjan sivuilta www.liikkuvakoulu.fi. Kouluun pyöräilevän pitää käyttää kypärää. Pyörätelineitä on kahdella puolella koulua.

Koulupäivän jälkeen?

Koulupäivän päätyttyä koulu ei ole vastuussa eikä voi valvoa alakoulun oppilaita koulutalossa. 5.-6.-luokkalaiset saavat odottaa tarvittaessa kyytiä koulun KIRJASTOSSA läksyjä tehden tai lukien, jos eivät aiheuta häiriötä. Koulun koneilla ei saa pelata. Ulvilan puisto ja Munkkivuoren nuorisotalo ovat lähimpiä valvottuja iltapäivätoiminnan paikkoja.

Amican kioski koululla on auki iltapäivisin klo 13-15 (pe -14.30) välipalaa varten. Lapset voivat odottaa kioskin aukeamista koulun pihalla. Koulun käytäville ja kirjastoon ei voi jäädä istuskelemaan ja pelaamaan. Suosittelemme välipalalippuja, joita voi ostaa kioskista, jotta välipala olisi terveellinen ja lapsen ei tarvitse tuoda kouluun rahaa.

Koulun kerhotoiminta alkaa syyskuun alussa. Siitä tiedotetaan Wilman kautta. Kerhojen alkamista voi odottaa koulun pihalla tai Ulvilassa.

HJK ry vastaa Helsingin kaupungin järjestämästä 1.-luokkalaisten iltapäivähoidosta koulun tiloissa ja 2.-luokkalaisten iltapäivähoidosta Talin sulkapallohallilla / laura.salmi@hjk.fi / 040 76000829. Kerhopuhelimet (klo 12-17) 040 8305980 (HRSK) ja 0445006360 (Tali).

6.-luokkalaisten kaapit

Jokaisella 6.-luokkalaisella on oma avaimella lukittava kaappi, jossa säilytetään päällysvaatteet, reput ja kirjat koulupäivän aikana. Kirjat ja kynät haetaan kaapista välitunnin päätyttyä ja ne palautetaan kaappiin ennen välitunnille tai ruokalaan menoa. Kirjoja ei saa jättää käytävän tasoille ja penkeille.