Koulupäivä luokat 1-6

Aamuisin koulu alkaa lukujärjestyksen mukaan, eikä oppitunnin alusta saa myöhästyä. Opettajat
merkitsevät myöhästymiset ja poissaolot Wilma-järjestelmään. Oppituntien päätyttyä alakoulun
oppilaiden pitää poistua koulun tiloista. Välitunneilla koulun välituntialueelta ei saa poistua.

Pukeutuminen

Luokkien 1-6 oppilaiden pitää pukeutua kouluun tullessaan sään vaatimalla tavalla, sillä he viettävät kaikki välitunnit ulkona (pakkasraja -15°C). Koulussa ei ole säilytystilaa sadevaatteille tai vaihtovaatteille. Vain sisäkengät voi jättää naulakolle päivän päätyttyä. Koululla on jonkin verran vaihtovaatteita varsinkin pienille oppilaille erilaisten tilanteiden varalle.

Sisäjalkineet

Oppilas tarvitsee kouluun sisäkengät tai tossut. Luokissa 1-5 ei käytetä kenkiä. Vaatteet ja kengät olisi hyvä nimikoida. Lasten unohtamat ja kadottamat tavarat kerätään alakoulun käytävältä säännöllisesti. Nimikoidut vaatteet toimitetaan oppilaille. Nimikoimattomia vaatteita ja tavaroita koulu säilyttää kuukauden, jonka jälkeen ne heitetään pois. Löytötavarat toimitetaan vahtimestarille tai laitetaan käytävän koreihin.

Ennen koulupäivää

Jos pakottavista kuljetussyistä luokkien 1-6 oppilas saapuu koululle ennen koulupäivänsä alkua (klo 8.15-
9.45), hänet tulee ilmoittaa etukäteen aamuvalvontaan (pascale.hanninen@hrsk.fi). Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi oppilaan etu- ja sukunimi, luokka ja päivä, jona valvontatarvetta on. Valvontaan tulevan oppilaan pitää aamulla ilmoittautua IBM:n pääsisäänkäynnin viereisessä katoksessa koulunkäyntiavustajalle klo 8.15. Aamuvalvonta on valvottua ulkoilua kaupungin puistoalueella, joten aamulla voi suoraan saapua pukeutuneena
sään mukaisiin ulkovaatteisiin.

Liikunnasta terveyttä lapsen koulumatkaan!

Turvallisin koulureitti on hyvä opetella lapsen kanssa jo ennen koulun alkua. Koulumatkaa pitää harjoitella vielä syksylläkin. Koulumme kuuluu valtakunnalliseen Liikkuva koulu -verkostoon. Pyrimme huolehtimaan oppilaiden terveydestä lisäämällä liikuntaa koulupäiviin, oppitunneille ja välitunneille. Välitunneille saa tuoda kotoa omia liikuntavälineitä. Potkulautoja ja skeittejä ei saa käyttää koulupäivän aikana. Turvallisin koulureitti on hyvä opetella lapsen kanssa jo ennen koulun alkua. Koulumatkaa pitää harjoitella vielä syksylläkin. Kouluun pyöräilevän pitää käyttää kypärää. Pyörät säilytetään telineissä.

Koulupäivän jälkeen?

Koulupäivän päätyttyä Leikkipuisto Munkki, Ulvilan puisto ja Munkkivuoren nuorisotalo ovat tuttuja
valvottuja iltapäivätoiminnan paikkoja. Lähellä sijaitsee myös Munkkiniemen kirjasto.

Compass Groupin kahvila palvelee samassa rakennuksessa 1. kerroksessa klo 7.45-15.00 (käynti
ulkokautta). Alakoulun oppilaat saavat käydä kahvilassa ja sen kioskilla ennen ja jälkeen koulupäivänsä. Suosittelemme välipalalippuja, joita voi ostaa kioskista, jotta välipala olisi
terveellinen ja lapsen ei tarvitse tuoda kouluun rahaa.

HJK ry vastaa Helsingin kaupungin järjestämästä 1.-luokkalaisten ja 2.-luokkalaisten
iltapäivähoidosta / laura.salmi@hjk.fi / 040 76000829.
Kerhopuhelimet kerhopäivinä klo 12-17: 040 8305980