Tietoa väistötiloista

Kotitalousluokan tulipalo aiheutti koulumme vanhassa rakennuksessa laajoja vahinkoja. Kotitalousluokka joudutaan rakentamaan kokonaan uudestaan ja sen lähitiloissa joudutaan tekemään varsin perinpohjaisia korjauksia. Vanhan rakennukseen kaikkiin tiloihin levisi ilmastointikanavia savua ja nokipölyä. Perinpohjaisesta siivouksesta huolimatta olemme joutuneet laittamaan 40 opetustilaa käyttökieltoon toistaiseksi.

Senaatin asiantuntijat tekevät parhaillaan arviota korjaustarpeen laajuudesta. Tämän hetkisen tiedon mukaan näyttää siltä, että toimimme väistötiloissa arviolta jouluun 2020 saakka.

Olemme etsineet aktiivisesti Senaatin kanssa koulullemme sopivia väistötiloja erittäin hyvällä menestyksellä. Olen allekirjoittanut tällä viikolla vuokrasopimuksen yhdessä Senaatin ja IBM:n kanssa väistötilojen sijoittamiseksi IBM:n toimistorakennukseen Munkkiniemessä.  Rakennuksesta löytyy riittävästi tilaa alakoulun ja kahden yläkoulu/lukio-vuosiluokkatason väliaikaista sijoittamista varten ja vielä tarvittavien lisätilojen vuokrauksesta on keskustelut käynnissä IBM:n kanssa.

Senaatti käyttää tilojen suunnittelussa eri alojen asiantuntijoita ja sisustusarkkitehtia. Alun perin toimistokäyttöön suunnitelluista tiloista tehdään mahdollisimman turvalliset, toimivat ja oppilaiden sekä opettajien kannalta miellyttävät opetustilat. Muutostyöt ja valmistelut ovat käynnissä ja tilojen arvioidaan olevan valmiit vastaanottamaan oppilaat 13.4.2020.

Vaikka etäopetus näyttää toimivan hyvin – niin uskon oppilaiden ja opettajien palaavan mielellään lähiopetukseen koronavirussulun jälkeen.

Parhain terveisin

Kari Kivinen