6B:n iltakoulu 11.11.2022 

Meillä oli perjantaina 11.11. iltakoulu. Se oli pääkoululla ja kesti noin neljä tuntia. Se oli vähän erilainen koulupäivä. 

Menimme koululle neljältä. Ensin meidän piti käydä läpi asiat joita tulisimme tekemään iltakoulussa. Siirryimme tietokoneluokkaan ja aloitimme harjoittelemaan kymmensormijärjestelmää Näppistaiturin avulla. 

Olimme tehneet sitä noin 40 minuuttia, kun oli aika lähteä syömään. Meillä oli ruokana lihapullia ja lohkoperunoita. Se oli hyvää. Sitten menimme kirjastoon odottamaan 2A:ta, joka on meidän kummiluokkamme. 

Kirjastossa oli kiva suunnistuspeli. Siellä oli lappuja, joissa oli jonkun kirjan henkilön vuorosana. Piti tietää kuka voisi sanoa niin. Se oli kivaa mutta oikeastaan aika vaikeaa. 

Nousimme toisen kerroksen käsityöluokkaan, jossa rehtori piti meille historian pajaa. Siellä oli neljä tehtävää, jotka piti tehdä. Se oli tavallaan kisa muita kuudesluokkalaisia vastaan. Se oli suunnilleen tunnin kestävä paja. 

Palasimme luokkaan, josta aluksi olimme lähteneet. Siellä harjoittelimme vanhaa kaunokirjoitusta ja nimikirjoitusta. Se oli aluksi vaikeaa, mutta sitten sen muuttui helpommaksi. Se oli ihan mukavaa. 

Lopuksi tapasimme taas 2A:n. Olimme menossa pimeään metsään. Sinne oli laitettu heijastimia, joita meidän piti etsiä ja hakea. Siellä oli kunnon kisaa siitä kuka saa ne. Minä ja koulupikkusiskoni saimme kaksi heijastinta. Siellä oli todella pimeää, mutta onneksi meillä oli taskulamppu. 

Pihla 6B 

Iltakoulu 11.11.22 

Perjantaina 11.11. HRSK:n 2-, 4- ja 6-luokkalaiset viettivät iltakoulua, koska sillä korvataan koulupäivä 5.12. Myös 1-, 3- ja 5-luokkalaiset olivat viettäneet jo aiemmin iltakoulua mutta eri päivänä. 

Iltakoulu kesti neljä tuntia. Nyt kerron mitä kaikkea 6B:n ohjelmaan sisältyi. 

Iltakoulu alkoi kello 16.00. Ensin veimme reput ja ulkovaatteet luokkaan. Sitten kuuntelimme kun opettajamme kertoi illan ohjelmasta.  Iltakoulun ensimmäinen ohjelmanumero oli kun menimme atk-luokkaan pelaamaan Näppistaituria. Se oli hauskaa! 

Kello 17.00 menimme syömään koulun ruokalaan. Ruuaksi oli lihapullia ja lohkoperunoita. Tarjolla oli myös jälkiruokaa eli lettuja ja hilloa! 

Kun olimme syöneet, meillä oli kirjastossa ohjelmaa kummioppilaidemme kanssa. Koulun kirjastonhoitaja Olli oli järjestänyt kirjastoon hauskan tietovisan, jonka me suoritimme kummioppilaidemme kanssa.  

Kirjastosta menimme sitten kuvisluokkaan, jossa meillä oli koulumme rehtorin pitämä historiapaja. Puhuimme siellä viikingeistä ja se oli mielenkiintoista. 

Sen jälkeen meillä oli oman luokanohjaajamme pitämä kaunokirjoituspaja. Harjoittelimme siellä kaunokirjoitusta ja nimikirjoituksen kirjoitusta. Se oli aika vaikeaa mutta myös hauskaa!  

Lopuksi menimme vielä kummioppilaidemme kanssa suunnistaman metsään. Oli jo ihan pimeää joten meillä oli taskulamput mukana.  

Kello 20.00 iltakoulu päättyi ja lähdimme kotiin. Olipa hauskaa! 

Elissa 6B 

 Iltakoulu 11.11.22 klo 16.00 – 20.00 

Tulin kouluun ja näin kun kaikki odotti pääsevänsä koulun sisään. Tavattiin kavereiden kanssa katoksella. Kavereita tuli ja tuli. Sitten päästiin sisään ja mentiin Rasmuksen kanssa takariviin istumaan. Opettajamme selitti ohjelman ja lähdimme ATK-luokkaan. Ja pelasimme Näppistaituria, harjoittelimme kymmensormijärjestystä suurin piirtein 35 minuuttia. Sitten pääsimme syömään ja ruuaksi oli lihapullia ja lohkoperunoita. Kun lähdimme kirjastoon tapasimme koulukummimme ja pelasimme kirjallisuustietokilpailua. Se oli tylsää koska en tietänyt kuin vain seitsemän lausetta.  

Sitten menimme Rehtorin historiatunnille. Sehän vasta oli outoa. En ollut tottunut tuommoisiin tunteihin. Mutta aika meni nopeasti. Tapasimme taas 2A:n. Pelasimme lappukuviopiilosta.  

Kun se loppui lähdimme hakemaan reput ja lähdimme iloisesti ja helpottuneina kotiin. 

Léon 6B