Valitse sivu

Hae lukioon, joka tarjoaa huippuopetusta kahdella kielellä mukavissa puitteissa, kannustavan ja kansainvälisen ilmapiirin sekä ammattitaitoiset opettajat. Mukana yhteishaussa. Tule sinäkin!

Avoimet ovet järjestetään tammikuussa 2020.

Muina aikoina voi sopia tutustumiskäynnistä opinto-ohjaajan kanssa.

Opinto-ohjaaja Essi Kentala, 0295 33 2512. essi.kentala () hrsk.fi

 

Lukion erityistehtävä on antaa oppilailleen hyvä ranskan kielen taito ja ranskankielisen kulttuurin tuntemus. Lukiossa on laaja kielitarjonta (A-ranska ja englanti, B1 ruotsi B2 espanja, alkava kieli B3-saksa ja  vuorovuosin  italia tai venäjä). Halukkaille voidaan järjestää myös japanin tai latinan alkeiskursseja.

Lukiossa voi suorittaa kaikkien kirjoitettavien oppiaineiden valtakunnalliset pakolliset ja syventävät kurssit. Tämän lisäksi järjestetään soveltavia kursseja mm. kertauskursseja ylioppilaskirjoituksiin ja projektikursseja. Myös valtakunnallisten lukiodiplomien suorittaminen on mahdollista: mm. kuvataide, musiikki, liikunta, teatteritaide, media. Koululla on oma Global studies-opintokokonaisuus.

Opiskelijoille järjestetään myös aktiivisesti monipuolisia matkakursseja – lue lisää täältä. Lukiossa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa ja opiskelijat suorittavat suomalaisen ylioppilastutkinnon. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Ranskan valtion hyväksymä kansainvälinen kielitutkinto, joka hyväksytään Ranskan yliopistoissa osoituksena riittävästä ranskan kielen taidosta.

Lukio antaa monipuoliset ja laajat jatko-opiskelumahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomailla hyvässä ja opiskelumyönteisessä ilmapiirissä. Lisäksi lukiolaisilla on käytössään koulun kuntosali ja kirjasto.

Lukiossa on aloituspaikkoja 60. A-ranskan linjalla on mahdollisuus suorittaa erityispitkä oppimäärä, 12 kurssia ranskaa tai normaali oppimäärä. 

Frankofonia: Videopaja

Frankofonia: Videopaja

Kuudesluokkalaiset osallistuivat Frankofonia-viikolla video-työpajaan yhdessä Helsingin eurooppalaisen koulun oppilaiden kanssa. Pajassa oppilaat editoivat kuvista videon Adope Spark -ohjelman avulla.

France Alumni Finlande -verkoston avajaiset

France Alumni Finlande -verkoston avajaiset

Tiistaina 13.12. Ranskan suurlähettiläs Serge Mostura avasi virallisesti Ranskassa opiskelleiden France Alumni Finlande -verkoston. Se on tarkoitettu Ranskassa korkeakouluopintoja suorittaneille ja siellä opintoja suunnitteleville ulkomaalaisille. Koulumme abit...

Sarjakuvapaja Ranskan Instituutissa

Sarjakuvapaja Ranskan Instituutissa

Koulumme seiskaluokkalaiset osallistuivat marraskuun puolessa välissä monialaiseen sarjakuvapajaan Ranskan instituutin tiloissa. Samalla tutustuttiin instituutin upouusiin tiloihin Kampissa. Pajassa oppilaat tutustuivat mediateekin monipuoliseen ranskankieliseen...

Sarjakuvaa seiskoille – Atelier BD pour les 7e

Sarjakuvaa seiskoille – Atelier BD pour les 7e

Sarjakuvapiirtäminen innosti 7.  luokkalaisia. Sarjakuvakeskuksen työpajavetäjät  opettivat oppilaille moni-ilmaisullisia keinoja sarjakuvapiirtämisessä viime maanantaina.  Sarjakuvia viimeisteltiin  kuvataiteen  tunneilla. Tämän syksyn aikana...