6C:n oppilaat kertovat kokemuksistaan Yrityskylässä

  1. luokat kävivät 18.3.2022 Yrityskylässä. Ennen Yrityskylä-päivää oli Yrityskylä-oppitunteja. Niitä oli kymmenen, yhdeksän ennen Yrityskylää ja yksi sen jälkeen. Olin todella innoissani, koska olin odottanut tätä päivää jo kauan. Olin töissä Helsinki rekryssä ja toimin psykologina. Tein monta erilaista työtehtävää, esimerkiksi rentoutusharjoituksen. Pidin kaikesta: aikuiset olivat ystävällisiä, kaikilla oli hauskaa, jokaisella oli erilaisia työtehtäviä. Jos pitäisi valita yksi sana, joka kuvailisi Yrityskylää ja koko oppimiskokonaisuutta, se olisi MAHTAVA! Opin kaikenlaista, esimerkiksi, että ei haittaa, jos epäonnistuu, ja myös, että kannattaa rytmittää päivä hyvin. 

KIITOS ETTÄ TÄMÄ MAHTAVA PÄIVÄ PYSTYTTIIN JÄRJESTÄMÄÄN! SUURI KIITOS MYÖS MAHTAVALLE HENKILÖKUNNALLE! 

Millie 6C 

 

Kuutosluokat olivat Yrityskylässä 18.3.2022. Minä olin Alepassa hedelmä- ja vihannesvastaava. Olin myymässä tuotteita ja tein pari kyselyä muille firmoille. Minä opin veroista, myymisestä, yrittämisestä, kirjanpidosta ja työelämästä. Kivointa Yrityskylässä oli myymisessä onnistuminen, palkan saaminen ja tehtävät mitä minun piti tehdä. 

Suosittelen tätä seuraaville kuutosluokkalaisille, koska se oli hauska kokemus.  

Dominique 6C 

 

Olin Yrityskylässä 18.3.2022 perjantaina. Mielestäni Yrityskylä on loistava työelämään tutustumispäivä. Yrityskylä oli hienosti toteutettu ja siellä oli erittäin laaja valikoima erilaisia ammatteja ja työtehtäviä. Itse työskentelin työterveyshoitajana Terveystalolla. Sen verran voin kertoa, että ihan sama missä ammatissa työskentelet tai missä työpaikassa olet, sinulla tulee silti olemaan superhauskaa. Kiirettäkin kyllä oli jokaisessa työtehtävässä.  

Itse pidin ammatistani erittäin paljon. Terveystalon joka ikinen ammatti oli mielenkiintoinen. Terveystalolla pääset kokeilemaan lääkärien ja hoitajien työtehtäviä. 

Työkaverini olivat ihania kaikki ja olivat valmiina auttamaan tarvittaessa.  

Päällimmäisenä mieleeni jäi vapaa-aika ja työtehtävät. Vapaa-ajalla sai kierrellä eri firmoissa ja tutustua erilaisiin työtehtäviin. Vapaa-aikalaiset oli jaettu kolmeen eri ryhmään: punaiset, keltaiset ja vihreät. Tunnistit ne kaulanauhojen avulla. Itse olin keltainen. Vapaa-aika kesti aina puoli tuntia ja sitten alkoi työvuoro ja muut pääsivät vapaalle.  

Olin erittäin iloinen, että firmamme jäi plussalle. Aina kun minulla oli työvuoro ja olin jo suorittanut työtehtäväni, tein lisätehtäviä, esim. niskahierontoja ja taukojumppia lisätipin vuoksi. 

Pidin myös siitä, että kaikki ohjaajat olivat mukavia ja avuliaita.  

Pädillä olleita ohjeita oli helppo noudattaa ja pädiä oli helppo käyttää. 

Tulisin mielelläni uudestaan! 

Venla 6C 

 

Päivä Helsinki – Vantaan Yrityskylässä oli mahdollisuus olla osana aikuisten jokapäiväistä elämää. Mahdollisuus oppia ja toimia yhteiskunnassa. 

Yrityskylässä saatiin ammatti ja sitten toimittiin henkilökohtaisten tablettien tehtävien avulla. Töistään sai palkkaa, jonka pystyi käyttämään omalla vapaa-ajallaan Yrityskylän kaupoissa. Konsepti oli helppo, mutta jotkut tehtävät olivat sekavia.  

Pidin paljon ideasta mennä tällaiseen paikkaan. Yrityskylän ohjaajat olivat mukavia ja aina valmiina auttamaan. Oli myös hauskaa sopeutua työelämään, vaikkakin vain päiväksi. Toisinaan olisin toivonut pidempiä vapaa-aikoja, sillä aikaa oli vain vähän monen asian tekemiseen.  

Opin myös paljon taloudesta, yhteiskunnasta ja yrityksessä toimimisesta. Asiat, jotka opin varmasti, ovat tärkeitä tulevaisuudessa, joten olen kiitollinen siitä.  

Lyhyesti voisi sanoa, että Yrityskylä oli ja on yhä ideaalinen paikka opettamaan nuorille heidän tulevaisuudestaan työelämässä. 

Alisa 6C