Djamal muistoissamme

Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun väki vietti hiljaisen ja haikean pääsiäisen kuultuaan surullisen uutisen arvostetun matematiikan ja fysiikan opettaja Djamal Amaloun vaikean sairauden etenemisestä. Djamal, oppilaille aina Monsieur Amalou, menehtyi sunnuntaina 4.4.2021. Yllättävän surun keskellä olemme muistelleet Djamalin 30 vuoden aikana työyhteisöömme tuomaa iloa, ammatillista osaamista ja omistautumista. Myös entiset oppilaat ja opiskelijat ovat käyneet koululla muistelemassa arvostamaansa opettajaa.

Muistamme Djamalin koulun käytävien huumorintajuisena työtoverina, oikeudenmukaisena ja hyväsydämisenä opettajana ja luokanohjaajana. Muistamme Djamalin teknologiasta ja avaruudesta innostuneena tiedemiehenä. Muistamme Djamalin matkaorganisaattorina, joka vei oppilaat tiedematkoille Cerniin ja Villetteen sekä vaihtomatkoille Clermont-Ferrandiin, Montrealiin ja moneen muuhun paikkaan.

Muistamme Djamalin urheilumiehenä, joka perusti opettajien salibandykerhon ja aloitti opettajat vs wanhat -otteluperinteen. Djamal tutustutti oppilaat jopa rakastamaansa rugbyyn, jota hän oli itse pelannut SM-tasolla. Urheiluhenki kantoi Djamalin myös koulun näyttämölle milloin joulupukkina, milloin Shemeikkana. Djamalin ansioluettelossa on myös Housut pois -tanssijan rooli opettajien pikkujoulushow’ssa.

Djamalia kutsuttiin couscousin kuninkaaksi. Hän oli un grand chef, joka hallitsi niin ranskalaisen, suomalaisen kuin pohjoisafrikkalaisen keittiön erikoisuudet. Djamal loihti unohtumattomia aterioita ystävilleen, oppilailleen ja perheenjäsenilleen. Djamalin hoitomehiläiset tuottavat tälläkin hetkellä koulun pihalla hunajaa Djamalin meille jättämien reseptien mausteeksi.

Djamal kertoi viimeisinä päivinään kantavansa meitä kaikkia sydämessään. Mekin muistamme aina sinut, Djamal. Kiitos kaikista kauniista muistoista, jotka meille jätit.